DIY Badebomber / bathfizzies



Februar står for tur, og den bringer med seg både morsdag den 9. og Valentine’s dagen den 14. Så dette er en måned vi har en ekstra unnskyldning for å vise litt ekstra takknemlighet ovenfor de vi er glad i.  Så i de kommende blogginnleggene tenkte jeg at jeg skulle komme med litt ideer og inspirasjon til ting du kan gjøre for å glede noen du er glad i. Det å gjøre noe ekstra for en som en er glad i er selvsagt ikke forbeholdt Valentine’s dagen, og jeg syntes absolutt at en burde spre gleder året rund!




I leiligheten vi bor i nå er det badekar, og Johan har oppdaget hvor deilig og avslappende det er å ta seg et bad. Han har også oppdaget Lush sine bath bombs eller badebomber som de blir kalt på norsk. Dette er kuler som bruser når du slipper de opp i bade vannet og etterlater huden din silkemyk, og så lukter de helt himmelsk. Badebombene er veldig enkle å lage og er i tillegg en veldig morsom aktivitet å gjøre sammen med barna.


Det du trenger er

1 del sitronsyre

2 deler bakepulver

1 del epsomsalt/badesalt

Farge ( du kan enten bruke pigmenter som er ment for såpe o.l, men du kan og så bruke konditorfarge)

Essensielle oljer/ badeolje / kroppsolje som du liker lukten av

Jobajoba olje eller lignende

Former( her kan du bruke isbit former eller lignende)

 I prinsippet lager du en tørr bakepulverbombe som går av når du slipper den i vann.

Jeg har ikke oppgitt mål på de våte ingrediensene fordi det kommer til å variere etter hvor mye av de tørre ingrediensene du bruker og hvor fuktig det er hvor du bor.

Mål opp de tørre ingrediensen og ha de i en bolle og bland de sammen.
Bland så sammen oljene og evt. konditorfargen. Jeg valgte å bruke en kroppsolje til de rosa badebombene, og tilsatte den direkte til de tørre ingrediensene.
Ha litt og litt av det våte i det tørre og bland godt, det er viktig at du ikke lager blandingen for våt. Med en gang du kan knipe sammen blandingen og den holder formen er den klar for å presses ned i formene du har valgt ut. Det er viktig at du ikke har for mye væske i, men heller ikke for lite. Viss du opplever at blandingen er for tørr, kan du tilsette litt vann med en spruteflaske. Har du for mye veske i, setter du i gang den kjemiske reaksjonen og badebombene vil begynne å bruse i bollen i stedet for badekaret, så vær forsiktig.
Ha blandingen over i formene og press de godt ned, jo mer tettpakket du får blandingen ned i formen, jo mindre sjanse er det at de sprekker når du tar de ut av.


La badebombene tørke over natten før du tar de ut av formene, og la de tørke i to dager til før de er klar til å pakkes.

 Pakk de inni en cellofan pose eller en søt eske og gi de bort til noe som fortjener ett avslappende bad/ fotbad.



Som du ser er det slettes ikke vanskelig å lage badebomber, jeg kjøpte alle ingrediensene uten om oljene på The soap Kitchen, de sender også til Norge.







 
Lykke til!

Jeg har også en oppskrift på badeoljer/ bathmelts.



Hilde

Ingen kommentarer